Aktualitások Térképek Kimutatások Meta-adatbázis Gyorsjelentések

ADATKEZELÉS RENDJE

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, mint a www.karpat-haza-statisztikak.hu (továbbiakban: Weboldal) tulajdonosa és üzemeltetője kijelenti, hogy a honalapon keresztül megszerzett adatokat a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli.
A jelen tájékoztató és az adatkezelés során a vonatkozó hatályos jogszabályok szerint járunk el, különös tekintettel az alábbiakra:

  • • 2016/679 EU rendelet (Általános Adatvédelmi Rendelet)
  • • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Ektv.)
  • • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
  • • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény.

A kezelt adatok köre

Az Ön személyes adatai az alábbi módokon kerülhetnek a kezelésünkbe:

  • • az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben
  • • a kutatói hálózathoz való csatlakozás során
  • • a fórumokra történő feliratkozás során.

Az adatkezelés célja

A látogatás során automatikusan képződő technikai adatokat kizárólag a honlappal kapcsolatos elemzésre, valamint a honlap biztonságos működésének ellenőrzésére, illetve a honlap integritását sértő vagy veszélyeztető jogellenes külső támadás felderítésére és elhárítására használjuk fel.

A kutatói hálózathoz való csatlakozás során Ön hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatai az alábbi célokra felhasználjuk:

  • • a személyazonosságának meghatározására
  • • az Önnel való kapcsolattartásra
  • • külön hozzájárulása esetén jelen honlapon a kutatói hálózat tagjaként való megjelenítésére.

Az Ön személyes adatai a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnél, mint adatkezelőnél maradnak, és kizárólag olyan adatfeldolgozókhoz vagy szerverekhez jutnak el, akik a nevünkben járnak el. Személyes adatait nem adjuk tovább harmadik fél számára.


Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre az Ön önkéntes hozzájárulása során kerül sor, a hozzájárulását Ön a honlap használatával és a kutatói hálózathoz történő csatlakozáskor külön nyilatkozatban adja meg.


Az adatkezelés időtartama

A kutatói hálózathoz történő csatlakozás során a részünkre megküldött adatok kezelése a honlap működésének végéig, illetve a hálózatból való kilépésig tart.


A Weboldalon használt sütik (cookie-k)

A Weboldalra való belépéskor az oldal automatikusan elmenthet információkat az Ön számítógépéről, illetve a böngészésre használt eszközéről (tablet, okostelefon). Erre a célre ún. számítógépes „sütiket” (cookie) használ.

A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el böngészőjébe. Segítségével a webhely megjegyzi a látogatásával kapcsolatos információkat, például az Ön által használt nyelvet és egyéb beállításokat. Ezáltal gördülékenyebbé válhat a következő látogatás, és könnyebb lesz a webhely használata. A cookie-k fontos szerepet játszanak. Nélkülük az internet használata sokkal nehézkesebb lenne.

A Weboldal által használt sütik többféle célt szolgálnak. Egyes sütik az oldal működéséhez technikailag szükségesek, mivel ezek nélkül az oldal és annak alapvető funkciói nem lennének használhatóak. Egyes sütik megkönnyítik a Weboldal használatát, így meghatározott ideig megjegyzik a látogató műveleteit és személyes beállításait (pl. a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így a látogatónak nem kell azokat újra megadnia minden újabb látogatás alkalmával, vagy mikor az egyik oldalról egy másikra navigál. Vannak olyan sütik, amelyek a Weboldal teljesítményének növelését szolgálják, azáltal, hogy információkat gyűjtenek és jelentést készítenek a Weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból.

Ezek a cookie-k nem tárolnak személyes adatokat, például az Ön nevét, címét vagy fizetési adatait. Ha mégis szeretné letiltani, blokkolni vagy törölni a cookie-kat honlapunkról, böngészője segítségével megteheti. Fontosabb böngészők cookie beállításait itt érheti el:


A Google által használt cookie-k típusáról itt tájékozódhat.


A cookie-król, működésükről a következő forrásokból szerezhet további információkat:


Harmadik féltől származó – third party – cookie-k


Adatbiztonság

Minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása során.


Jogok érvényesítése

Ön bármikor módosíthatja vagy törölheti, illetve kérésére rendelkezésére bocsájtjuk a személyes adatait. Személyes adatainak kezelésével kapcsolatos információk, illetve személyes adataival tapasztalt visszaélés esetén keresse fel a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet e-mailen az info@nski.hu címen, vagy a következő telefonszámon: +36 1 795 2173.

Ugrás fel